voor 4 personen
Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep! Het kost wat meer tijd maar het is echt duizend keer lekkerder dan uit een pakje of een blik!
Ingrediënten:
1,5 kilo rijpe tomaten
1 blikje tomatenpuree
3 bouillonblokjes
2 tenen knoflook
3 kleine uien
peterselie
tijm
basilicum
1 laurierblad
olijfolie
Bereiding:
Haal het kroontje van de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snijd de ui en de knoflook heel fijn
Fruit de knoflook en de ui in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe met een flinke scheut water. Voeg dan de tomatenblokjes, de droge kruiden, de bouillonblokjes en het laurierblad toe en laat 15 minuten koken. Haal vervolgens het laurierblaadje eruit en maak er een glad geheel van met de staafmixer en voeg voorzichtig water toe net zolang tot hij goed is van dikte. Voeg vlak voor het serveren de verse kruiden toe. En smullen maar!