Ingrediënten
600 gr. vastkokende aardappelen
400 gr. kabeljauwfilet of zalmfilet
1 flinke eetlepel olijfolie
2 eetlepels Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
Zout en versgemalen peper
Ingrediënten voor de Salsa verde
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel zeezout
4 ansjovisfilets uitgelekt en fijngehakt
1 ½ eetlepel gezouten kappertjes afgespoeld, fijngehakt en grofgehakt
1 flinke theelepel grove mosterd
2 flinke eetlepels fijngehakte verse peterselie
2 flinke eetlepels verse basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 ½ citroensap
Versgemalen zwarte peper
Groente:
800 gr. broccoli, worteltjes, sperzieboontjes of een andere kleurrijke groente.
Bereiding:
Verhit de oven op 200 graden. Schil de aardappelen, kook ze 10 min.(ze mogen niet helemaal gaar zijn) en snijd ze daarna in plakjes van 5 mm dik. Leg de helft in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper . Dep de vis droog en snijd hem in stukken van 4 cm/ Leg ze op de aardappelen en strooi er peper en zout over. Lepel er dan de salsa verde overheen en eindig met de rest van aardappelschijfjes (laat de plakjes iets overlappen). Bestrijk ze licht met olijfolie en strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min. boven in de oven . De vis moet gaar zijn en de aardappelen bruin gekleurd.
Dit recept is heel geschikt voor een huiskamerrestaurantje in deze roerige tijd. Een mooi tafelkleed, je mooiste servies, kaarsje aan, een stemmig muziekje op de achtergrond en je dineert gewoon in je eigen kamer?