Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
30 gr.  funghi (eekhoorntjesbrood)  gedroogde paddenstoelen of gedroogde bospaddenstoelen  (bijv. AH of Lidl Delicieux )
250 ml heet water
800 g kastanjechampignons
50 g ongezouten roomboter
2 verse preien
2 flinke tenen knoflook
3 el tarwebloem
2 el dijonmosterd
500 ml halfvolle melk
600 gr. kruimige aardappelen
20 g selderij
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paddenstoelenmix in een kom en schenk het hete water erover. Halveer de champignons. Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 6 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei en knoflook toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. garen. Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de mosterd en 350ml melk (per 4 personen) toe en breng al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet ca. 30 min. in de oven. Roer halverwege door.
Maak ondertussen aardappelpuree.  Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk, de rest van de boter, ¾ van de selderij en peper tot een smeuïge puree. Breng de stoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de rest van de selderij en serveer met de puree.

Ook lekker met zilvervliesrijs of volkoren pasta.