(voor 4 personen)
Ingrediënten:
600 gram aardappelen
300 gram varkenshaas
100 gram Schwarzwalder schinken (hamplakken)
½ pot cranberry compote
50 ml rode port
600 gram broccoli en peultjes
150 ml melk
25 gram boter
Bereiding:
Oven op 200 graden voorverwarmen.
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in 20 minuten gaarkoken.
Varkenshaas elk in 4 gelijke stukken snijden (eerst in lengte doormidden, dunne punt tot 1 stuk dubbelvouwen). Vlees met peper bestrooien, met ham omwikkelen en op bakplaat of bakblik leggen. Vlees in oven in ca 14 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
Cranberrycompote met port vermengen en verwarmen.
Broccoli en peultjes koken (beetgaar) en erbij serveren.
Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk verwarmen en met boter door puree mengen.
Varkenshaas met cranberrysaus, aardappelpuree en groenten serveren.
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Serveren met bijv. bietjes, worteltjes of sperziebonen