De zomervakantie ligt alweer een paar weken achter ons en onze agenda’s zijn weer gevuld (vol) met allerlei afspraken. Terwijl het goede voornemen in de vakantie was om wat meer tijd voor onszelf te nemen en wat gewicht kwijt te raken, sluipen de oude gewoontes het dagelijkse leven weer in.Eén van belangrijkste valkuilen om gezond (te blijven) eten is tijdgebrek. Wanneer ervaar je tijdgebrek? We hebben allemaal even veel tijd op een dag, 24 uur.
Het aantal uren in de dag is dus niet het probleem, maar wel om teveel te willen doen in de tijd die je hebt. In veel gevallen ontstaat tijdgebrek door externe factoren: een afspraak die uitloopt, een werktaak die af moet, een onverwacht ziek kind, verkeersdrukte, etc. Het gevolg van tijdgebrek is dat je thuis moe bent, een beetje gestrest raakt van alles wat er nog op de planning staat, geen zin/energie meer hebt om nog iets gezonds te maken en je een vlucht neemt in snelle en vaak ongezonde producten. Als je van gezond eten een prioriteit maakt en structuur aanbrengt in je planning van de dag zul je merken dat dit een gewoonte wordt die al beter en makkelijker vol te houden is. Je wordt creatiever met oplossingen om gezond eten voorrang te geven.
Zou je een kleine stap kunnen bedenken waardoor je meer energie krijgt, of meer tijd?
Helemaal niks doen, betekent dat je morgen weer geen of te weinig energie hebt en geen tijd. Je wilt dat er iets verandert. Wij begeleiden mensen door middel van een op maat gemaakt weekmenu welke past bij de invulling van de dag. We houden hierbij rekening met werk, afspraken, gezin, verjaardagen, vakanties e.d.