Spinaziesalade met walnoten en ei

Lunchgerecht voor 1 persoon
Ingrediënten:
1 ei
30 gr. walnoten (ongebrand) of amandelen
1 appel
200 gr. kerstomaatjes
50 gr. babyspinazie

Bereiding:
Kook het ei in 8 min. hard. Snijd de appel in stukjes, Snijd de tomaatjes doormidden. Pel het ei en snijd in blokjes.  Voeg de spinazie toe en  de dressing en schep het voorzichtig om.

Dressing naar keuze

Basisdressing 1 persoon

1 el. Extra vergine olijfolie
½  el. appelazijn
Grove peper uit molen
Zeezout naar smaak

Zoete dressing: 1 persoon
1 ½ eetl. yoghurt
1 tl. Mosterd
1 tl. Honing
1 tl. gedroogde dille
Grove peper

Gemberdressing: 1 persoon
2 el. Extra vergine olijfolie
5 gr. verse gember,  fijngesneden
½ eetlepel gedroogde peterselie
Zeezout naar smaak

Balsamicodressing: 1 persoon
1 el. Extra vergine olijfolie
½ el. Balsamicoazijn
Grove peper/zeezout naar smaak