Voor 4 personen
Ingrediënten:
Salade naar keuze (bijv. rucola, of gemengde sla)
1 rijpe avocado
7 ongebrande walnoten
3 handjes alfalfa (kiemgroente)
10 pijnboompitten of zonnebloembloempitten
Salade dressing:
2 eetlepels lijnzaadolie
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel azijn (neem een lekkere naar keuze)
1 eetlepel mosterd
2 eetlepel honing
Meng dit goed door elkaar zodat het in elkaar oplost (dressing shaker werk erg goed)
Bereiding:
Was de sla en doe daar de avocado in blokjes doorheen, strooi er ongebrande walnoten in stukjes door, 1 handje gekiemde zaden (bijv. alfalfa) en de pijnboompitten door. Daarover sprenkel je de dressing.
Tip: Lekker met Roseval aardappeltjes uit de oven met olijfolie, grof zeezout en Italiaanse kruiden.