voor 4 personen.
Ingrediënten:
4 gekookte bietjes
2 rijpe handperen
150 g feta
1 citroen
3-4 el olijfolie
2 handjes pijnboompitten
2 el gehakte muntblaadjes
2 rijpe handperen
150 g feta
1 citroen
3-4 el olijfolie
2 handjes pijnboompitten
2 el gehakte muntblaadjes
Bereiding:
Snijd de bietjes in lucifer dunne reepjes.
Doe met de peren hetzelfde.
Boen de citroen schoon en rasp 2 tl van de schil af.
Pers de citroen uit.
Maak een dressing van 1-2 el citroensap en de olijfolie, voeg zout en peper naar smaak toe en de helft van de munt.
Meng voorzichtig de dressing door de bietjes en peer.
Verdeel de salade over 4 borden.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan een paar minuten tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
Verkruimel de feta en verdeel deze over de borden.
Bestrooi met citroenrasp, pijnboompitjes en de resterende munt.
Doe met de peren hetzelfde.
Boen de citroen schoon en rasp 2 tl van de schil af.
Pers de citroen uit.
Maak een dressing van 1-2 el citroensap en de olijfolie, voeg zout en peper naar smaak toe en de helft van de munt.
Meng voorzichtig de dressing door de bietjes en peer.
Verdeel de salade over 4 borden.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan een paar minuten tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
Verkruimel de feta en verdeel deze over de borden.
Bestrooi met citroenrasp, pijnboompitjes en de resterende munt.