Lunchgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gr. prei
3 tenen knoflook
50 gr. ongezouten roomboter
750 ml. water
125 gr. kookroom light of melk.
2 groentebouillonblokjes
15 gr. bieslook gesnipperd
Eventueel 75 gr. gerookte zalm of makreel
Bereiding:
Verwijder de stronk van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur. Voeg het water en de kookroom toe en breng aan de kook. Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met bieslook.
Lekker met een stukje makreel- of gerookte zalmfilet in de soep.
Tip:
Als je deze soep als avondmaaltijd wilt eten kun je er de laatste 15 minuten 3 vastkokende aardappelen meekoken en er doorheen pureren.