Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
700 gr groene asperges
400 gr penne volkoren
30 gr pijnboompitten
80 gr prosciutto ham
3 rijpe smaaktomaten
5 el groene pesto
Bereiding:
Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken. Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook de pasta gaar in het water van de asperges (vul eventueel nog aan met wat water).Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak de asperges een minuut of twee. Giet de pasta af en schep door de asperges.Voeg de pesto toe en meng voorzichtig door de pasta en asperges.
Rooster de pijnboompitten.
Scheur de ham in reepjes, snijd de tomaat in partjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de pasta .