Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
6 verse lasagne bladeren
500 gr gemengde paddenstoelen (shiitake, kastanjechampignons, oesterzwammen)
400 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gr ricotta
100 ml kookroom light
40 gr Parmezaanse kaas geraspt
Takje verse tijm
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch). Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg dit bij de uien en bak rondom aan. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee. Verwijder eventueel overtollig vocht. Breng dit op smaak met peper en zout en de blaadjes van de verse tijm. Meng de ricotta met de kookroom light en voeg 30 gr geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Neem een ovenschaal en verdeel een laag van het paddenstoelen spinazie mengsel over de bodem. Verdeel daarover wat van de ricotta. Leg hierop een vel lasagne. Ga zo door totdat alles op is en eindig met een laag ricotta. Garneer de lasagne met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Bak de paddenstoelen lasagne in 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!