Ingrediënten
250 gr runder- of vegetarisch gehakt
600 gr broccoli roosjes
500 gr voorgegaarde aardappelschijfjes
2 eieren
3 tomaten
2 eetlepels verse groene pesto (uit de koeling)
1 (rode) ui
2 teentjes knoflook
200 ml yoghurt
50 gr geraspte kaas
olie of boter om te bakken
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met kokend water. Doe dit ook 5 min met de aardappelschijfjes. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan of wokpan in een beetje olie of boter. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Voeg de tomatenblokjes en de pesto toe aan het gehakt en breng op smaak met een snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en bestrooi met een snufje peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel er over en daarna de broccoli. Klop de eieren los met de yoghurt en giet over de ovenschaal. Bestrooi met kaas en bak 35 min in de oven.