Lunchsalade met appel, framboos en geitenkaas

Lunchsalade met appel, framboos en geitenkaas
voor 1 persoon

 Ingrediënten:

  • 100 gram volkorencouscous
  • 1 groene appel
  • 1 kleine rode ui
  • 30 gram pecannoten (ongezouten)
  • 75 gram rucola
  • 125 gram frambozen
  • 50 gram verse geitenkaas

Voor de dressing:

  • 2 tl balsamico-azijn
  • 1 tl honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el water
  • 1 tl Franse mosterd

Bereiding:
Maak de volk. couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng daarna op smaak met peper en eventueel een snufje zout en laat afkoelen. Snijd de groene appel met schil in kleine blokjes. Snijd vervolgens de ui in dunne ringen en zet apart. Rooster de pecannoten 3 minuten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar (als je het als lunchsalade meeneemt naar je werk doe het dan in een apart bakje)
Als de couscous is afgekoeld kun je de salade gaan maken. Doe eerst de couscous in de saladekom, leg vervolgens de rucola erop. Verdeel daarna de appel, ui, framboos en fijngebrokkelde geitenkaas over de salade. Doe de pecannoten er bovenop. Zo blijven ze lekker knapperig!