(10 stuks)
Ingrediënten
10 vellen filodeeg
125 gram geraspte wortel
125 gram taugé
1 kleine prei
1 lente-uitje
12 gram sesamzaad
olie om in te vetten
Bereiding
Haal het filodeeg een half uur van tevoren uit de vriezer en laat het ontdooien.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de taugé in een vergiet en spoel af onder koud, stromend water. Laat de taugé goed uitlekken (anders wordt je loempia straks kledderig). Droog de taugé eventueel door het lichtjes met wat keukenpapier te deppen.
Snij de lente-uitjes en de prei in hele dunne plakjes. Het ‘kontje’ kun je weggooien. Check nog even of er geen zand zit in de prei, en spoel het af
.
Meng in een grote kom, de taugé met de geraspte wortel, de lente-ui en de prei en het sesamzaad.
Trek voorzichtig een vel filodeeg los van de rest en leg het op een snijplank.
Leg wat van het groentemengsel in het midden van het filodeeg. Klap de randen een klein beetje naar binnen, en rol het filodeeg op.
Bestrijk het pakketje – aan alle kanten – met een dun laagje olie.
Maak de rest van de loempiaatjes. Als je daarmee klaar bent, leg je alles op 2 met bakpapier bekleedde bakplaten. Schuif de platen in de oven en bak de loempiaatjes in 20-25 lichtbruin en knapperig.