Lekker op mijn cracker of boterham (verschillend beleg voor 4 crackers)
Bieten-walnoten spread
Ingrediënten:
100 gr. gekookte bieten
50 gr. walnoten
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 bakje tuinkers
Zout en peper
Bereiding
Doe de gekookte bieten, walnoten en Griekse yoghurt in een kom. Pureer de ingrediënten met een staafmixer . Breng de bietenspread op smaak met zout en peper. Knip de tuinkers los. Verdeel de bietenspread over je crackers en garneer met tuinkers.
Ham met snacktomaten en pesto
Ingrediënten:
4 plakjes achterham
1 eetlepel verse groene pesto
50 gr. snacktomaten
2 takjes basilicum
Bereiding:
Besmeer de crackers met pesto . Verdeel de ham over de crackers . Halveer de snacktomaten en plug de blaadjes van de takjes basilicum . Verdeel de blaadjes over de crackers.
Geraspte wortel, smeerkaas, rozijnen en honing
Ingrediënten
2 wortelen
2 eetlepels smeerkaas
50 gr. rozijnen
1 rode ui
1 el. honing
Peper
Bereiding
Was en rasp de wortelen . Meng de geraspte wortelen met de rozijnen. Breng op eventueel op smaak met een beetje peper. Besmeer de crackers met smeerkaas . Snij de rode ui in dunne ringen.
Verdeel de wortelrasp over de crackers. Garneer met rode ui en verdeel de honing over de crackers.