Indiaas gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten
400 gram rundergehakt (of vega gehakt voor de geen vleeseters )
2 theelepels gemberpoeder,
3 eetlepels paneermeel,
zout,
1 ei,
1 ui,
½ theelepel sambal
2 blikken tomaten in blokjes
1 kleine groene paprika
3 eetlepels olie,
2 eetlepels milde kerriepoeder,
2 theelepel ketoembar,
1 theelepel kaneel,
1 teentje knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
1 vleesbouillontablet,
chilipoeder.naar smaak
Bereiding
Het gehakt, de gemberpoeder, het paneermeel, zout en het ei mengen. Dit tot circa 15 kleine balletjes rollen.De ui pellen en snipperen, De paprika wassen en in kleine stukjes snijden. Nu in een grote braadpan de olie verhitten en in ca. 5 minuten de balletjes bruin bakken.De balletjes uit de pan halen. Nu in hetzelfde bakvet de ui,
kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Mengsel al roerend 3 minuten bakken. De tomaten uit blik toevoegen, paprika, tomatenpuree en 3 deciliter water toevoegen. De bouillontablet erboven verkruimelen. Circa 10 minuten zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren. Nu de gehaktballetjes toevoegen en nog 10 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en chilipoeder en afproeven.
Lekker met zilvervliesrijst en sperzieboontjes.