voor 4 personen
In 1893 werd de eerste klassieke Waldorfsalade gemaakt, in de keuken het Waldorf Astoria Hotel in New York. Dat was een peperduur hotel maar tegenwoordig smaakt hij thuis smaakt ook prima.
Ingrediënten
3 stengels bleekselderij
½ knolselderij
100 gram walnoten
1 friszure appel
50 gram rozijnen
voor de dressing
2 eetlepels halvanaise of Yofresh
2 eetlepels yoghurt
1 theelepel grove mosterd
kneepje citroensap
Bereiding
Laat de rozijnen een paar minuten wellen in heet water.
Schil ondertussen de knolselderij met een dunschiller en snij in luciferreepjes. Blancheer de knolselderij een minuut in kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Schil de appel en snij de partjes in kleine blokjes.
Maak een dressing van mayonaise, yoghurt, slagroom, mosterd en citroensap. Proef op peper en zout.
Meng de dressing voorzichtig door de bleekselderij, knolselderij, appel en rozijnen. Hak de walnoten in kleine stukjes en strooi over de salade. Zet de salade een uur in de koelkast, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken. Geniet van je maaltijd!