Kippensoep wordt al eeuwen gegeten bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd.
Ingrediënten
2 l water
2 kippenbouten (ongeveer 800 g
1 ui
1 prei
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
1 stukje foelie
2 laurierblaadjes
6 zwarte peperkorrels
3 of 4 bio kippenbouillonblokjes naar smaak of zout toevoegen
1 bosje verse peterselie, fijngesneden
Bereiding
Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng het aan de kook.
Maak de groentes schoon en snijd ze in stukjes. Voeg de groentes en de specerijen en de bouillonblokjes toe en breng opnieuw aan de kook.
Zet de pan met soep vervolgens op een laag vuurtje. Laat het zo 1,5 uur zachtjes pruttelen. Haal de kippenbouten uit de soep en haal het vlees van de botten. Trek het vlees in kleinere stukjes en doe het weer terug in de pan. Voeg nu ook de vermicelli en de peterselie toe en laat de soep nog een kwartiertje door pruttelen.