voor 4 personen
Ingrediënten
4 kippenpoten
125 ml yoghurt
2 uien
sap van 1 citroen
4 knoflooktenen
6 cm gember
1 blikje tomatenpuree
2 mespuntjes cayennepeper
2 theelepels kurkuma
2 theelepels komijnpoeder
zout en peper uit de molen naar smaak
Bereiding
Doe alles behalve de kippenpoten in een keukenmachine en maal tot puree. Geen keukenmachine? Rasp dan ui en gember, haal de knoflook door de knijper en roer alles door elkaar. Kerf de kippenpoten met een scherp mes drie keer in en smeer ze in met de puree. Laat in de koelkast een paar uur (of de hele nacht) marineren. Oven voorverwarmen op 225 °C. Leg de kippenpoten met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bovenkant nog eens extra in met marinade. Schuif in de oven, verlaag na een kwartier de temperatuur naar 180 °C en geef ze nog eens drie kwartier. Lekker met raïta(komkommersalade), sperzieboontjes en zilvervliesrijst.
TIPS:
De marinade mag best een beetje pittig zijn. Proef en voeg eventueel nog wat cayennepeper toe.
De hoge begintemperatuur zorgt voor een mooi knapperig vel. Wil je de kip smeuïger, kwast de poten dan tussentijds een keertje in (met zo’n siliconen bakkwastje) met marinade.
Raïta (frisse Indiase komkommersalade): snij een komkommer (naar keuze wel of niet geschild) in blokjes danwel ragfijne kwartplakjes, bestrooi flink met zout, doe in een vergiet, zet er iets zwaars op en laat uitlekken. Meng door Griekse yoghurt 2% en breng op smaak met peper en naar keuze fijngehakte munt/koriander/peterselie en knoflook. Laat liefst even intrekken in de koelkast.