hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
800 gr. sperziebonen
400 gr. kipfilet
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 flinke scheut ketjap
2 flinke rijpe tomaten
4 eetlepels belegen geraspte kaas 30+
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de kipfilet in reepjes, snipper de ui en marineer dit in een schaal met de ketjap, een teen uitperste knoflook en 1 eetlepel olijfolie.
Kook de sperzieboontjes kort (beetgaar).
Bak de kipfilet in 1 eetlepel olijfolie.
Leg in een ovenschotel de gekookte sperzieboontjes op de bodem, dan de kipfilet met het ui/ketjap/knoflook mengsel, dek het af met plakken tomaat en strooi er 4 eetlepels geraspte kaas overheen.
Zet de sperziebonenschotel in de oven en gratineer dit in ongeveer 15 min.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk.