Ingrediënten
5 stuk eieren
160 gram patentbloem (gezeefd)
160 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Boter om de tulbandvorm in te smeren
1 el kokend heet water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 ͦC. en vet de tulbandvorm in met boter.
Splits de eieren in 2 schone schalen, in de ene schaal het eiwit en de andere schaal het eigeel. Verdeel dan de suiker en de vanillesuiker en het water over de 2 schalen. In iedere schaal 80 gr. suiker, ½ zakje vanillesuiker en ½ eetlepel kokend water. Mix eerst het eigeel tot deze licht van kleur is daarna de deeghaken goed schoonmaken! Mix nu het eiwit zo stijf en luchtig dat je het in de schaal kunt omkeren. Schep nu het geklopte eigeel en het eiwit voorzichtig met een houten lepel door elkaar. Schep dan voorzichtig de gezeefde bloem erdoor en je beslag is klaar. Je kunt je ingevette tulbandvorm bestrooien met een beetje poedersuiker dan laat de tulband makkelijker los uit de vorm.
Bak de tulband in een voorverwarmde oven (geen heteluchtoven) op 175 gr. in ongeveer 50 min.
Laat de tulband als hij klaar is ongeveer 30 minuten afkoelen en haal hem daarna uit je vorm. Wil ze er niet uit de vorm even laten schrikken in een bak koud water.