Hartige taart met spinazie en champignons

Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen of een hoofdgerecht voor  2 personen

Ingrediënten:
200 gr. kastanje champignons
1 klontje roomboter
400 gr. verse wilde spinazie (gewone spinazie bevat meer vocht dus dan moet hij iets langer in de oven)
1 scheutje olijfolie
2 tenen knoflook
3 flinke eieren
2 eetlepels kookroom
100 gr. kruidenroomkaas bijv. Philadelphia
Peper en zout
15 gr. pijnboompitjes of  een handje gehakte walnoten

Benodigdheden:
Vierkante springvorm van 17 cm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden) Bekleed de springvorm met bakpapier. Roer de plakjes champignon in en droge wok op een hoog vuur tot ze vocht beginnen te verliezen, smelt er een klein beetje boter door en maal er peper over. Doe ze over in een bakje en zet apart. Wok de spinazie in olijfolie samen met de teentjes knoflook tot het is geslonken. Laat uitlekken in een zeef. Druk overtollig vocht eruit met een lepel. Klop de eieren los met kookroom, kruidenkaas en voeg naar smaak, peper en zout toe. Doe er pijnboompitjes of gehakte nootjes door. Doe de uitgelekte spinazie in de ovenschaal en verdeel de champignons erover.  Werk alles met een spatel een beetje door elkaar. Bak de quiche in ca. 25 minuten gaar en mooi lichtbruin. Misschien even wennen zonder korst, maar wel  lekker en veel minder vet!

De volgende dag koud bij de lunch met een kopje soep ook nog heerlijk.