Ingrediënten
1 pak bladspinazie 450 gram (diepvries, ontdooid en uitgelekt)
4 eieren
50 ml melk
1 bakje hüttenkäse (200 gram)
1 duobakje (been)hamreepjes
2 gesnipperde sjalotjes
1 pak bladerdeeg hartige taart (koelvers)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de deegplakjes ontdooien.
Laat de spinazie ontdooien.
Vet de springvorm in met een drupje olie.
Laat de spinazie uitlekken.
Meng de eieren en de melk in een grote kom en breng op smaak met (versgemalen)peper en zout
Roer de hüttenkäse, beenham, sjalotten en spinazie door het eimengsel.
Leg het deeg in de vorm en giet het ei-spinaziemengsel erin. Vouw het deeg dat over de rand uitsteekt terug over het mengsel.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.
Serveertips
Serveren met rauwe worteltjes salade.
Ook koud lekker.