Lunch- of hoofdgerecht gerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 courgette
8 bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 ui gesnipperd
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
1 theelepel sambal
1,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden + 1 theelepel
2 blikjes tonijn op water (uitgelekt) of (gerookte zalm) of zeevruchten of ham of alleen groenten
3 eieren
200 gram halfvolle yoghurt
150 gram extra belegen kaas geraspt
citroenrasp van halve citroen
olijfolie
bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de courgette en snij haar in lange repen. Leg ze op de bodem van een goed ingevette springvorm Ø 24 cm. (of een stukje bakpapier op de bodem? Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de uien met de knoflook, snuf zwarte peper, snuf zout en de sambal tot de uien glazig zijn. Voeg dan 1,5 el gedroogde Italiaanse kruiden toe en bak deze kort mee. Vervolgens voeg je de gesneden bosuitjes toe en tonijn toe en bak dit 3-5 minuten op een laag vuur. Haal de pan van het vuur. Kluts de eieren in een mengkom samen met de yoghurt en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, flinke snuf zout, rasp van een 1/2 citroen en een theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Schep vervolgens de bosui-tonijn vulling op de bodem van courgetterepen en giet het ei-yoghurtmengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de hartige taart in 25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een groene salade: 10 kerstomaten in plakjes, ½ gesnipperde rode ui, 150 gr. rucola sla, strooi er een flink eetlepel pijnboompitjes over, en breng op smaak met olijfolie en peper en zout