hoofdgerecht voor 4 personen
Dit recept voor gevulde courgette is super makkelijk voor een doordeweekse dag. Je maakt het in 10 minuten en daarna kan de oven de rest van het werk doen.
Ingrediënten
3 middelgrote courgettes
1 rode ui (100 gram rode ui)
2 teentjes knoflook
200 gram (vega) gehakt
1 eetlepel gedroogde oregano
1 blikje tomatenpuree
Zout naar smaak
300 gram paprika / rood /geel
Olijfolie, om te bakken
100 gram jonge kaas, geraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer vervolgens de courgettes door midden en hol ze uit met een scherp lepeltje.
Verwarm wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snij de ui in dunne ringen en hal de knoflook fijn. Fruit de ui een paar minuten en voeg de knoflook toe. Roer alles even om en voeg dan ook het vega-gehakt, de oregano en tomatenpuree toe en een snufje zout. Laat nog een paar minuten bakken op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in dunne reepjes. En voeg ze bij de rest in de pan. Mix alles door elkaar en zet het vuur uit. De paprika’s hoeven niet mee te bakken; ze garen straks voldoende in de oven.
Vul de courgettehelften met het roerbakmengsel. En schuif vervolgens de bakplaat met de gevulde courgette in de oven.
Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en strooi overal nog wat geraspte kaas over. Dan nog even terug in de oven, voor een minuut of 5-10.
Serveer een simpele volkoren pasta met wat pesto bij de gevulde courgette.. De pasta kook je terwijl de courgette in de oven staat. Zo komt alles tegelijk op tafel terecht. Eet smakelijk!