Geroosterde paprikasoep (vol vitamine C)
Gerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
3 rijpe tomaten
3 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
1 of ½ rode chilipeper (let op: naar smaak!)
1 eetlepel tomatenpuree
0,75 liter kippenbouillon van blokje
1 Hand verse peterselie
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.
Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika’s in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.
Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie.