Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
800 gr. groene asperges,
1 scheut olijfolie,
2 teentjes knoflook, uitgeperst,
2 eetlepels vers gehakte groene kruiden: bijv. peterselie, oregano, bieslook, tijm.
peper en zout
optioneel: een scheutje (kippen)bouillon,
Extra: een grillpan (of een grote koekenpan)
Bereiding:
Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’ en smaakt niet lekker. Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.
Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak).
Lekker met aardappeltjes uit de oven en een stukje vis of kip.