Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
1 klein stukje verse gember (15gr.) in dunne reepjes of blokjes
2 flinke tenen knoflook uit de pers
8 bosuitjes gesneden (diagonaal is het mooiste)
2 worteltjes in flinterdunne reepjes
6 selderijstengels gesneden (diagonaal is het mooiste)
400 gr. bloemkool in kleine roosjes of stukjes
2 rode paprika reepjes gesneden
1 kleine groene paprika in reepjes gesneden
800 gr. grote rauwe gepelde garnalen
Voor de saus:
2 theelepels maïzena
6 eetlepels water
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels sojasaus
2 theelepels tomatenpuree
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de gember toe en roerbak dit 30 sec. op een matig vuur. Voeg dan de paprika’s toe en roerbak dit ook 30 sec.. Voeg dan de bosuitjes, wortel en selderij toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Voeg dan de bloemkool toe en roerbak dit minuut. Doe dan de grote garnalen erbij en bak het geheel nog 2 tot 3 minuten. Meng alle ingrediënten voor de saus goed elkaar (geen klontjes). Giet het bij het mengsel in de pan en bak al roerend op een hoog vuur tot alle garnalen en groente bedekt zijn.
Serveer het meteen en eet smakelijk!
Tip: je kunt de blaadjes van de selderijstengels (als die eraan zitten) als garnering gebruiken over dit gerecht. Voor het opdienen strooi je er een paar over.