Frisse Venkelsalade

voor 4 personen.

Met venkel kun je alle kanten op. Super snel, fris, en knapperig is ie in deze venkelsalade met sinaasappel, verse munt en zoet-zure granaatappelpitjes. Klaar in 10 minuten!

Ingrediënten:

2 venkelknollen
2 grote handsinaasappels
paar takjes verse munt
1 granaatappel
1 scheut olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing
1 theelepel zout

Bereiding:

Halveer de venkelknollen en verwijder de harde kern. Gebruik een mandoline of een keukenmachine om de venkel in flinterdunne plakjes te schaven. Hun dunner hoe beter! Loof van de venkel niet weggooien, maar fijnhakken en bij de venkel in een schaal doen.
Pel de sinaasappels en snij ze in kleine partjes. Meng ze door de venkel, samen met de fijngehakte muntblaadjes.
Dan is het tijd om de granaatappel te ontpitten. Rol de granaatappel een paar keer rond op een harde ondergrond. Snij ‘m dan door midden en haal dan de pitjes eruit.
Dan nog even de boel opfrissen met een flinke scheut olijfolie, wat citroensap, een eetlepel honig en een theelepel zout. Alles door elkaar scheppen en smullen maar.
Je kunt de salade ook een uurtje in de koelkast zetten; dan kunnen de smaken wat meer op elkaar inwerken en wordt alles nog net iets malser.