Lunch-, als bijgerecht bij de bbq of hoofdgerecht. voor 4 personen
Ingrediënten:
260 gr volk. pasta ongekookt (schelpjes, wokkels)
5 rijpe tomaten
3 lente-uitjes
3 el pesto
2 tl Italiaanse kruiden
2 el demi-creme fraiche
75 gr rucola
1 kleine komkommer
zout/peper
Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de tomaten, bosui en komkommer in stukjes. Als de pasta klaar is met koken, kun je de pasta eventueel even spoelen met wat koud water. Meng de pasta vervolgens met de stukjes tomaat, bosui, demi-creme fraiche, komkommer, rucola en de pesto. Breng het geheel op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Dek de schaal met de pastasalade af en bewaar de pastasalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.
Tip:
Je kunt ook 150 gr. gerookte zalm, garnalen of gerookte kip toevoegen..