Bij- of lunchgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
50 g rozijnen
1 (kleine) Chinese kool
50 g walnoten of amandelen, hazelnoten
1 zoete appel of een rijpe handpeer
4 eetlepels yoghurt
2 el mayonaise
1 1/2 el appelazijn of citroensap
1 tl mosterd
1 1/2 el honing
1 tl kerriepoeder
1/2 tl kurkuma
peper & zout
Bereiding
Doe de rozijntjes in een kommetje met lauw water en laat 10 min wellen. Verwijder intussen de harde voet van de witte kool. Snij hem in twee en snipper vervolgens in zeer dunne reepjes. Hak de noten grof. Doe kool en noten in een ruime slakom. Giet de rozijntjes af, laat uitlekken en doe ze bij de kool. Snij dan de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snij elk kwart vervolgens in dunne lange reepjes en doe bij de kool. Maak de slasaus: roer de yoghurt en mayonaise door elkaar in een kommetje . Voeg de appelazijn, mosterd, honing, kerrie & kurkuma toe en meng door elkaar tot je een gladde saus krijgt . Voeg naar smaak met peper en zout toe.
Meng de saus vlak voor het serveren voorzichtig door de kool en serveer meteen.