(Alle hoeveelheden zijn per persoon)
-macaroni en spaghetti: 60 gram ongekookte pasta, 200 gram groentepakket, 2 eetlepels saus uit pot of zelfgemaakt (zie recept) 75 gram rundergehakt of tonijn uit blik. Met een lekkere salade erbij.
-1 kom maaltijdsoep: 2 blikjes tomatenblokjes, 1 bouillonblokje, water toevoegen, verse soepgroente, 1 handje macaroni. Lekker met 1 volkoren pistolet met kruidenroomkaas.
-150 gram aardappelschijfjes (kant en klaar of rösti) bakken in een klein scheutje olijfolie, 220 gram roerbakgroente, ½ blikje zalm of 75 gram gekruide kipblokjes.
-nasi of bami: 75 gram ongekookte bami of zilvervliesrijst, 125 gram groente en bami of nasi kruiden , 75 gram achterhamblokjes of kip.
-wraps, opwarmen in een koekenpan, gevuld met ¼ blikje kidneybonen, roerbakgroente, paar scheppen maïs, 75 gram rundergehakt en wat Mexicaanse kruiden. Lekker met wat salade erbij!
-gepofte aardappel met Paturain Linesse en broccoli: een speciale pofaardappel (of een gewone aardappel, maar dan even 10 min. voorkoken) in aluminium folie op de barbecue leggen. Als hij klaar is dan opensnijden en vullen met 1 eetlepel Paturain. Lekker met gekookte broccoli en een stukje zalm van 100 gram. De zalm met Italiaanse kruiden bestrooien en ook in aluminium folie op de barbecue leggen.
-stokbroodje gezond: 1 stuk volk. stokbrood met kaas 30+, plakje achterham, tomaat, komkommer en plakjes ei.
-rösti met mild gekruide, 75 gr. kipblokjes: aardappelrösti bakken in de olijfolie met 75 gram de kip erdoor. Lekker met een komkommersalade.