Ingrediënten:
260 gr. zilvervliesrijst
2 el. zonnebloemolie
1 stuk verse gemberwortel, 5 cm, geschild en geraspt
2 ui, in ringen
250 gr. sperziebonen (uit de diepvries) in stukjes
450 gr. gemengde groente (uit de diepvries)
300 ml. water
4 eetlepels donkerbruine suiker
4 eetlepels maïzena
8 eetlepels (mout)azijn
8 eetlepels ketjap
2 theelepels gemberpoeder
Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit de olie in een wok of grote braadpan. Voeg de geraspte gember toe en bak hem 1 minuut. Haal de gember uit de wok of pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Temper het vuur en doe de groente en het water in de wok.
Dek af met een deksel en laat 5-6 minuten koken, of tot de groente gaar zijn.
Meng de suiker, maïzena, de azijn, sojasaus en het gemberpoeder in een kom. Verhoog het vuur tot middelhoog en voeg het mengel toe aan de groenten in de wok. Laat 1 minuut al roerend sudderen, tot de saus ingedikt is.
Voeg de gember toe aan de wok en roer goed. Verwarm alles nog 2 minuten.
Serveer de rijst en de groentemix meteen.