Champignonburgers vegetarisch

Ingrediënten voo4 4 stuks
250 gr. champignons
25 gr. geraspte kaas of Parmezaanse kaas
1 rode ui
3 teentjes knoflook (geperst of gehakt)
1 theelepel Italiaanse kruiden
60 gr. paneermeel
2 eieren
Zout en peper

Bereiding
Hak de paddenstoelen in kleine stukjes, snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Bak deze drie ingrediënten in een pan en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 180° graden. Laat het champignonmengsel goed uitlekken en afkoelen. Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je de eieren, het paneermeel en ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Vorm 4 burgers van het mengsel en bak ze in ongeveer 20 minuten af in de oven. Draai halverwege om.

Tip:
Je kunt wat extra paneermeel toevoegen (als het mengsel te vochtig is) om de burgers te kunnen maken.

Lekker met een salade en aardappeltjes uit de oven.