Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
260 gr zilvervliesrijst
300 gr kipfilet of kippendijen
2 rode ui
2 paprika’s
600 gr. sperziebonen
2 theelepels kurkuma
4 eetlepels currypasta
2 rijpe tomaat
400 ml kokosmelk
Bereiding:
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd warm. Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar.
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe de blokjes in een schaaltje met een scheutje olijfolie en roer er wat zout en peper door.
Snijd de ui en paprika grof.
Houd de ui apart.
Snijd de tomaat in kleine blokjes of stukjes.
Neem een wok of hapjespan en bak de kipfilet op hoog vuur in een minuut of 3 goudbruin. Leg de kip op een bordje en dek het af met aluminiumfolie.
Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de uien en de kurkuma ongeveer 2 minuten.
Voeg de paprika, sperziebonen en de currypasta toe en bak dit ongeveer 4 minuten.
Voeg de tomaat en de kokosmelk toe en laat alles nog een minuut of 10 pruttelen.
Voeg en paar minuten voor het eind de kipfilet toe zodat deze weer goed kan opwarmen.
Lekker buiten eten! Eet smakelijk