Bloemkoolrijst met curry en eieren (In alle koolsoorten zit veel vitamine C)
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
4 middelgrote eieren
1 flinke bloemkool
3 el sesamolie
800 g Thaise wokgroente
70 g gele curry kruidenpasta
400 ml kokosmelk
Keukenspullen
Keukenmachine
Bereiding:
Bovenkant formulier
Onderkant formulier
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.
Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.
Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.
Tip:
Lekker met grofgesneden koriander.