Bie­ten ­ri­sot­to

hoofdgerecht vegetarisch voor 4 personen

Ingrediënten 
2 uien
1 liter groentebouillon van tablet
40 g ongezouten roomboter
150 ml droge witte wijn
200 gr. witte kaasblokjes light
300 g risottorijst
600 g geraspte bietjes (koelvers)
100 g rucola

Bereiding
Snipper de ui  en verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min.  Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen. Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.

Breng op smaak met peper en schep de kaasblokjes erdoor  Verdeel de risotto over diepe borden en strooi de rucola erover.