(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- olijfolie, scheutje
- 300 gram mager varkensvlees (ongepaneerde schnitzels)
- 1 theelepel knoflookpoeder of verse knoflook
- 1 theelepel 5 Chinese kruidenmix
- ½ theelepel djahé
- worcestershire saus, een scheutje
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- een beetje hot ketchup naar smaak
- 1 klein potje atjar tjampoer
Bereiding:
De uien fruiten. Het varkensvlees in reepjes snijden en krokant bruin bakken.
Uien erbij doen en gaar laten sudderen.
Daarna de knoflook, djahé, vetsin, worcestershire saus, bruine suiker, ketjap manis en de hot ketchup erbij doen.
De atjar tjampoer voorverwarmen in een vuurvaste schotel. Het vlees op de atjar leggen en serveren met zilvervliesrijst en een lekkere salade.
Eet smakelijk!