Rozemarijnaardappeltjes uit de oven
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600 gram stevige aardappelen, zoals Roseval
- 2 eetlepels halvanaise of Yofresh
- 1 eetlepels yoghurt
- 1 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 takjes verse rozemarijn
- Peper en een snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Snijd de aardappelen door de midden van ongeveer 4 cm dik (Schillen hoeft niet!). Verdeel de aardappelen over een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en doe er de fijngehakte rozemarijn bij. Bestrooi ze met peper en een snufje zout. Zorg dat je alles een beetje mengt, zodat de olie en kruiden goed over de aardappelpartjes worden verdeeld. Bak de aardappelen in ongeveer 45 minuten goudbruin. Controleer ze regelmatig en draai ze dan ook om. De aardappeltjes zijn op hun lekkerst goudbruin en knapperig vanbuiten, maar gaar en zacht vanbinnen.
Terwijl de aardappeltjes in de oven bakken maak je het sausje. Meng de halvanaise met de yoghurt of magere kwark en pers hier een teentje knoflook boven uit. Goed mengen en even in laten trekken.
Tip: Eet je aardappelen met schil. Dat scheelt bereidingstijd en levert je extra vezels en vitamine C op.
Tip: Vervang de rozemarijn door verse tijm
Lekker met een stukje vis en broccoli of rauwe witlofsalade.