Pancakes met banaan & havermout 6 stuks lunchgerecht
Ingrediënten:
75 gram havermout
2 eieren
1 (rijpe) banaan
1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
roomboter of olie om in te bakken
Bereiding:
Doe de havermout in de keukenmachine of met je staafmixer in een en pulseer de havermout in ongeveer een halve minuut tot deze fijn is (dan heb je havermoutmeel). Voeg dan 2 eieren en 1 banaan toe aan het havermoutmeel en 1 theelepel bakpoeder pulseer het geheel met de keukenmachine weer tot je een glad, ietwat lobbig beslag hebt. Meng er 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt door samen een snuf zout.
Dit meng je gewoon met een lepel door het beslag. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schep hier ca. 1 eetlepel beslag in op een laag vuur met een grote deksel erop. Als de bovenkant goed gaar is, omdraaien. Doe deksel er weer op. Let op; er wel bij blijven want ander branden ze aan.
Serveer met vers fruit, yoghurt en/of eventueel wat honing of een klein snufje poedersuiker . Eet smakelijk!